Spraytanning

BEATTY

OBS! Just nu genomför jag ett byte av produkter för spraytan behandlingar.
Kontakta mig för mer information.

California Tan

Få en solkysst färg på kroppen utan UV-ljus!

Spraytan är en behandling där jag sprayar dig med en spraytanmaskin för ett naturligt och fräscht resultat.

Behandlingen tar ca: 10-20 min, för helkropp och ansikte.

Färgen håller i 4-8 dagar beroende på hur du tar hand om huden före och efter behandlingen. 

OBS! Viktigt att veta är att den första färg du ser är en slags ”makeup”, som ger mig en guide till att jag sprayat överallt. Den riktiga färgen utvecklas i hudens yttre lager under de första 3-4 timmarna. När du duschar efter en spray tan kommer alltså vattnet bli ”brunt”.

Jag rekommenderar ALLTID att ska du spray tanna dig för första gången och inför ett speciellt tillfälle, så måste du prova en gång innan. Detta för att du ska veta hur det känns med en spray tan, du ska veta hur lång tid det håller bra på dig dvs vill du göra det en dag eller två innan ditt speciella tillfälle. 

Jag arbetar med det populära märket California Tan.

California Tan är ovillkorligt en av världens största producent av Spray Tan System och Brun-utan-solprodukter.

Med ett stort utbud av professionella salongsbehandlingsprodukter tillsammans med en mycket avancerad HVLP pistol och ett brett sortiment av produkter för hemmabehandlingar, har California Tan positionerat sig som en av världens mest erkända tillverkare när det gäller kvalitet, prestanda och nöjda kunder.

California Tans patenterade Spray Tan System är ett av världens mest avancerade spraytansystem. På mindre än 15 minuter får du en vacker solbränna från topp till tå i en perfekt färg, utan ränder eller obehaglig doft. Den snabbtorkande formeln gör att du kan hoppa i kläderna direkt när behandlingen är klar.

Före och efter en spray tan rekommenderas att du:
 • Skrubbar huden senast 24h innan behandlingen, likaså vad gäller hårborttagning ex rakning/vaxning (vaxa helst minst 48h innan). (Raka absolut inte benen direkt efter en spray tan!) Jag rekommenderar California Tan´s härliga Body buffer som peeling innan spary tannen, den kan du köpa hos mig. Den är utvecklad för att förbereda huden. Det finns också en Maximizer som ger ett extra djupt resultat om man smörjer in den innan. Kan köpas till i behandlingen eller köp hem en egen tub.
 • Undvik krämer/lotion på kroppen närmare än 2 timmar innan behandlingen, den kan verka som en barriär mot färgen. Gäller även deodorant. Makeup är också bra om du tar bort en stund innan sprayningen. Tänk också på att inte använda läppbalsam inom en timma innan behandlingen.
 • Under behandlingen kan du ha din vanliga bikini med eller utan överdel eller underkläder som du kan tvätta i minst 40 graders tvätt. Jag har även engångsstringtrosor. Är du man rekommenderar jag att du har lite tajtare kalsonger/badshorts.
 • Sätt på dig löst sittande och mörka kläder efter behandlingen, då guidefärgen kan färga av sig på kläderna. Det går bort i 40 graders tvätt men ha ändå kläder du inte är så rädd om. Dessutom kan hårt sittande kläder göra att spray tan resultaet blir ojämnt. Undvik tex gärna BH direkt efter.
 • Du kan duscha 2-4 timmar efter behandlingen. Men vänta gärna längre, upp till 8h går bra! Tiden du väntar innan dusch avgör hur brun du blir. 1-2 timmar så blir du ljusare än om du väntar 4-6 timmar. Färgen kommer sedan utvecklas vidare upp till 24h efter behandlingen.
 • UNDVIK HELT aktiviteter som gör dig varm och svettig direkt efter, tex träna m.m.
  Svettas du när du sover bör du inte sova innan du duschat. All form av fukt/vatten gör att brun utan sol reaktionen slutar verka. Svettas du lätt är ej spray tan att rekommendera.
 •  Tvätta  gärna händerna försiktigt efter cirka 1 timme då händerna gärna drar åt sig snabbare. Men tänk på att alla områden du blöter ner, där slutar DHA (brun utan sol) att verka. Så skvätt inte upp på armar etc annars riskerar du ett ojämnt resultat.
 • Regnar det på din behandlingsdag, TA MED PARAPLY!
 • Återfukta huden med lotion varje dag efter spraytan behandlingen, jag rekommenderar California Tan´s Tan Extender lotion. Den har förlängade effekt på tanningen och kan också användas för att fördjupa en vanlig solbränna.
 • Är du återkommande kund som sprayar dig regelbundet är det extra viktigt att du peelar/skrubbar mellan behandlingarna. Så du inte får lager av döda färgade hudceller dvs ett fläckigt resultat.


OBS! Ojämnt resultat tar jag ej ansvar för så länge jag kontrollerat att det ser bra ut när du lämnar salongen. Detta på grund av att resultatet kan bero på så mycket av förberedelser och hur man behandlat sin hud efter spray tanen. BH band, tajta kläder, regn, fukt, svett kan påverka resultatet som är helt utom min kontroll. 

Jag har även ett stort sortiment av California Tan´s Brun utan sol serie, som du kan använda för hemmabruk – inga fläckar bara fin och fräsch ”solbränna”!


FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad har jag på mig?
Du kan ha din vanliga bikini/badshorts, vill du undvika ränder efter bh band går det bra att tanna sig topless. Det går också bra att ha oömma underkläder då färgen går bort i tvätt. Det finns engångsstringtrosor att använda med.

Hur lång tid varar effekten?
Mellan 4-8 dagar, beroende på hudtyp, hur väl du förbereder huden och hur du sköter den efteråt. Duschar man ofta eller badar så släpper färgen fortare. Har du torr hud försvinner färgen snabbare. Så det är viktigt att återfukta dagligen. OBS! Bra att veta: Att ligga i en SPA pool en hel dag efter en spray tan kommer definitivt göra att du tappar färg fort! 

Hur fungerar brun-utan-sol?
Nästan alla brun-utan-sol produkter på marknaden verkar genom den aktiva ingrediensen DHA som har använts sedan 60-talet. Dha är ett färglöst sockerämne som kommer från sockerbetor. I över 40 år har forskare studerat DHAs effekter på huden och dess förmåga att fungera och verka som brun-utan-sol.

DHA reagerar med proteiner och aminosyror i det 2-3 yttre hudlagren, så att de döda hudcellerna ändrar färg i reaktionen. Omkring 2-4 timmar efter behandling börjar färgen synas och efter 24h är processen klar. 

Mängden DHA varierar mellan olika tillverkare vilket ger olika resultat. Produkter av låg kvalitet har en tendens att ge en mer orange ton är gyllene brun. 

En persons hud byts ut helt ungefär en gång i månaden, eftersom döda hudceller faller av och ersätts med nya. Därför försvinner brun-utan-sol effekten gradvis.

California Tans produkter innehåller utöver DHA även Erythrulose (växtsocker) vilket gör att färgen tränger djupare in i huden och fördelas bättre. Vilket gör att California Tan har fler fördelar än många andra tillverkare.

Innehåller produkten parabener?
Nej 

Kan jag bli orange istället för brun? 
Nej. Tidigare kunde man bli orange istället för brun när man använde mindre bra brun utan sol produkter pga att de inte innehöll tillträckligt med DHA. Teknologin i California Tan säkrar att man får en jämn och brun färg.

Hur känns spray tanning?
Det känns som ett svalkande lätt och fint duggregn, som torkar blixtsnabbt!

 

Smetar det av sig på kläderna?
Den kosmetiska färg som används för att ge ett direktet resultat kan smeta av sig om du svettas innan du duschat. Vi rekommenderar därför att du har lösa mörka kläder. Skulle det smeta av sig försvinner det i tvätt på 40 grader. Undvik dock silke eller ull kläder.

Är jag skyddad från UV strålar?
Ja och nej. En liten stund efter själva sprayningen har du ett mycket lätt skydd men det försvinner mycket snabbt. Så du ska använda solskyddsfaktor så som du inte var brun. En brun utan sol bränna ger inte något UV skydd.

Kommer jag få en jämn färg eller blir några områden mörkare?
Vid rätt användning av barriärkrämen på torrra områden, och korrekta förberedelser är spray tansystemet och metoden designad att ge en jämn färg över hela kroppen.
Har du mycket torr hy så säg det före behandlingen! Ibland kan det dock vara nödvändigt att komplettera med hemmabehandlingsprodukter. 
Kom ihåg att exfoliera (skrubba) torra områden också allt eftersom effekten avtar! Man kan också tvätta händerna ca 30 minuter efter behandlingen för att undvika överexponering på torra händer.

Får jag ett bättre resultat av att göra 2 behandlingar samma dag?
Ja, du blir mer brun om du upprepar behandlingen men eftersom det tar upp till 24h för DHA att utveckla sig rekommenderas att du väntar till nästa dag. Huden kan inte ta upp för mycket per omgång.

Finns det någon åldergräns?
Nej, alla kan använda brun-utan-sol, men  barn under 18 år ska ha målsmans tillstånd. Hos mig gäller dock åldergränsen 15 år som nedre gräns!

Jag är allergisk/ har astma kan jag spray tannas?
Produkterna är väldigt snälla, men är man osäker bör man göra ett test för att se om det blir någon reaktion. 
Man rekommenderas att stänga munnen vid spray tanning och undvika inandning. Men om du har astma bör du fråga din läkare innan och ta med din inhalator – om du reagerar på produkten.

Kan jag göra en spray tan när jag är gravid?
Ja, efter första trimestern (12veckor). Detta har inte med DHA eller produkten att göra utan är en generell rekommendation för alla gravida gällande alla former av kosmetikaprodukter.

VÄLKOMMEN ATT BOKA DIN TID HOS MIG

Är nöjd med behandlingen och supernöjd med resultatet!

Amanda H