Öronhåltagning

BEAUTY
Studex System75

Endast det bästa för dina öron – Från världens främsta märke för öronhåltagning!

Fördelar med Studex® System75:

Knappt märkbar procedur – helt enkelt en behagligare upplevelse för kunden.

Ljudlöst, nästintill smärtfritt, säkert, hygieniskt och snabbt – med sterila engångspatroner.  

Snyggt designade hypoallergena & hudvänliga örhängen. 

Studex patenterade håltagningssystem är säkert och hygieniskt. Öronhåltagningssmyckena, som gör själva hålet i öronen, är individuellt och sterilt förpackade. Håltagningsinstrumenten är precisa, snabba och lättanvända. Endast en enda rörelse krävs för att göra hålet i örat och placera öronhåltagningssmycket samt dess bakstycke. Att våra system möter eller överträffar EU-standard och FDA-föreskrifter (U.S. Food & Drug Administration) är för oss en självklarhet.

Studex® System 75™
Med Studex System 75 blir öronhåltagningen knappt kännbar och nästan ljudlös, vilket gör det till ett perfekt system för öronhåltagning på barn. När det kommer till hygien är det optimalt: Öronhåltagningssmyckena och deras bakstycken är förpackade i en och samma patron. Denna patron sätts sedan in direkt i håltagningsinstrumentet. Patronen kommer aldrig i direkt kontakt med dig eller öronhåltagningsspecialisten, varken under håtagningen eller efter den. Med denna patenterade teknik placeras håltagningssmycket på ett mycket skonsamt sätt. På grund av detta fungerar systemet utmärkt även vid håltagning i övre delen av örat. 

Studex har ett stort utbud av läckra håltagningssmycken till sina håltagningssystem.
Dessa smycken, som är speciellt tillverkade för öronhåltagning, är sterilt förpackade. Du kan undersöka Studex örhängen hos mig när du vill, och jag visar dig också gärna våra Studex instrument, som används för att placera håltagningssmyckena. Du kommer att få den bästa tänkbara rådgivningen och dessutom hitta de allra vackraste örhängena, både till dig själv och till ditt barn.

Alla Studex örhängen har följande fantastiska egenskaper:

  • Högkvalitativa material: 18 karat (750) eller 14 karat (585) guld i både rött och vitt guld, titan och kirurgiskt stål. (Vissa är beställningsvara!)
  • Allergivänligt och skonsamt mot huden
  • Individuellt förseglade sterila förpackningar till håltagningssmycken och dess bakstycken
  • Bakstycken som ser till att luften cirkulerar runt örsnibben, vilket främjar läkningsprocessen.
  • Våra system möter eller överträffar EU-standard och FDA-föreskrifter (U.S. Food & Drug Administration).
  • Bra för dina öron, och snyggt redan från början!


Mer info och frågor och svar finns på www.oronhaltagning.se

EFTERVÅRD

Eftervård – för glada och välmående öron

För att få ut mesta möjliga av dina nya hål i öronen är det viktigt att du tar väl hand om dem. Statistiken visar att en stor majoritet av de komplikationer och infektioner som tillkommer till följd av öronhåltagning beror på bristande eftervård. Dessa skötselråd hjälper dig att underlätta läkningsprocessen och minimera riskerna för komplikationer.

Tvätta händerna noggrant innan du rör vid dina öron eller örhängen.
24 timmar efter håltagningen bör du tvätta örats fram och baksida med Studex After Piercing Lotion  och fortsätta med detta minst två gånger per dag, utan att ta bort dina håltagningssmycken. Rör smyckets stift fram och tillbaka i hålet medan du använder eftervårdsprodukten.
Försök att hålla örat torrt mellan tvättarna.

Vad ska du undvika?
Ta inte av dig örhängena och rör inte vid dina örhängen eller öron i onödan.
Tryck inte fram örhängets bakstycke så att det sluter tätt emot örat. Det är viktigt att låset sitter fast i det lilla hack som finns i stiftets bakre kant, så att luften kan cirkulera runt det nytagna hålet. Detta hjälper läkningsprocessen. Om örhänget sluter tätt runt örat ökar risken för infektion.

Vad kan du göra för att påskynda läkningsprocessen?
Låt håltagningssmyckena sitta kvar i hålen hela tiden under de första 6 veckorna (12 veckor för hål i brosket).

Efter 6 veckor (för örsnibbarna) eller 12 veckor (för brosket), kan du ta av håltagningssmyckena och använda andra örhängen med stift. Se dock till att aldrig vara utan örhängen under läkningstiden på minst 1 år.

Använd endast stiftörhängen under 5 månader (detta gäller för örsnibbarna, 12 månader gäller för hål i brosket) efter håltagningen. Dessa stiftörhängen bör vara tillverkade av kirurgiskt stål eller något annat allergivänligt material. Alla örhängen i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select är anpassade för att kunna användas under denna tid.
För hål i örats brosk rekommenderar vi barbells.

Undvik att hårspray, schampo, tvål eller andra starka produkter kommer i kontakt med de nytagna hålen. Efter schamponering bör du skölja öronen med rent vatten och sedan tvätta hålen med Studex eftervårdsprodukter, i enlighet med ovanstående instruktioner.

Lättare svullnad eller rodnad kan ske omedelbart efter öronhåltagningen – det är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer dessa skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.

Särskilda anvisningar för hål i örats brosk
På grund av att örats brosk är en känslig del av örat är det viktigt att vara extra noga med att ta hand om den här typen av hål under läkningsprocessen. Hål i broskdelen av örat tar längre tid att läka än hål i örsnibbarna. Det kan ta upp till tre månader innan läkningsprocessen är klar.

Precis som med hål i örsnibbarna så kan hål i örats broskdel få örat att svullna och/eller rodna lätt direkt efter håltagning – detta är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer våra skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.

Viktigt: Var mycket uppmärksam på komplikationer relaterade till hål i örats brosk! Om du inte vårdar dina nytagna hål, eller dröjer med att uppsöka läkare om komplikationer skulle tillstöta, kan detta leda till permanent ärrbildning i brosket. Tveka inte om du får problem med denna typ av hål – du kommer att vara glad och lättad att du uppsökt läkare i tid.

VÄLKOMMEN ATT BOKA DIN TID HOS MIG

Är nöjd med behandlingen och supernöjd med resultatet!

Amanda H